Idenity Graphic
Kovakantiset
Muut palvelut
Digipaino
Ohjeita
Yhteystiedot
Tulostus/kopiointi
Paperilaatu
Tulostimen valinta
Muut kuin A4-arkit

Saat korkealuokkaiset digipainetut sivut painostamme. Jos haluat toimitaa omat tulosteet, noudata seuraavia ohjeita:

Kopioita tarvitaan yhtä monta kuin haluat kirjoja

Kiireellisissä tapauksissa ja esim. tulostimesi rikkoutuessa riittää kun tuot meille esim. 1 tai 2 kopionippua työstäsi. Mittaamme niistä työn paksuuden kansien valmistusta varten ja painamme koko erän kannet. Koska kannet valmistetaan ensimmäisten kopioiden mukaan on tärkeää että käytät samaa paperia seuraavissa kopioissakin. Jos kopiot ovat eripaksuisia kannet eivät käy niihin.

Sidottavan aineiston arkkimäärän/kirja tulisi olla 35-220 kpl. Näillä arkkimäärillä kirjan selän leveydeksi tulee 10-28 mm. Ohuempia tai paksumpia kirjoja emme vähäisen kysynnän vuoksi valmista. Jos arkkimäärä nousee lähelle ylärajaa tulosta kirja kaksipuoleiseksi. Huomioi kaksipuoleisen tulostuksen vaikutus sivunumeroinnin paikkaan ja marginaaleihin ( peilikuva-asemointi).

Jos postitat meille tulosteita, pakkaa ne kolhuilta ja kosteudelta suojaavaan pakkaukseen. Käytä esim. tarvittaessa madallettua A4.kopiopaperilaatikkoa ja muovikäärettä.

Kun tulostat, kopioit tai pakkaat työtäsi, älä käännä nippuja ristikkäin tai ylösalaisin. Pidä niput samoin päin ja käytä erottimena värillisiä A4-kokoisia arkkeja. Tämä helpottaa työtä, sillä muuten joudumme kääntelemään niput oikeinpäin. Poistamme erotinarkit ennen sidontaa.

Paperilaatu

Kirjansidontaan sopii parhaiten hyvälaatuinen 80g/m2 paperi. Se on taipuisampaa kuin kovemmat ja jäykemmät yli 80 g/m2 paperit. Jos joudut käyttämään tulostimessa muuta kuin 80 g/m2 paperia, käytä max. 90 g/m2 paperia.

Suuri ja nopea tulostin /kopiokone Ok!

Vältä pienien ja hitaiden koneiden käyttöä. Yleensä pienet koneet venyttävät tulosteiden reunoja aalloille. Aallot syntyvät kuumien värijauheen kiinnitystelojen vaikutuksesta. Suurissa koneissa paperi kulkee nopeammin ja telat ovat suurempia halkaisijaltaan, tämä vähentää aallottumista. Jos voit valita, kokeile mikä tulostin pitää kopiot kaikkein levymäisimpinä. Aallot eivät enää huoneenlämmössä painonkaan alla kokonaan oikene. Kyseessä on kosmeettinen haitta, kaikki kopiot voidaan sitoa, mutta sileistä kopioista tulee siistimpi kirja kuin aaltoilevista.

Suosittelemme käyttämään digipainopalveluamme. Xerox 700 Digital Colour Press-painokoneemme jälkikäsittely yksikössä on käyristymisenpoistolaite, joka oikaisee arkit tulostuksen jälkeen.

A4-arkkeja suuremmat (liitteet)

Pyri välttämään muita kuin A4 kokoisia papereita. Jos pienentäminen tai useammalle sivulle jakaminen ei ole mahdollista, soita ja kysy lisäohjeita liitteiden oikeasta taittamisesta ja maksimi määristä ennen tulostamista ja taittoa.

Sivun alkuun

Kovakantiset |Muut palvelut | Digipaino | Ohjeita |Yhteystiedot

| Etusivu |