Idenity Graphic
Kovakantiset
Muut palvelut
Digipaino
Ohjeita
Yhteystiedot
Diplomityöt
Lisensiaatin tutkimukset
Pro Gradut
Muut oppilaitokset


Dippa Systems Oy perinteistä ammattitaitoa ja uusinta digipainoa


Dippa Systems Oy:n kirjat tunnetaan korkeasta laadusta ja tyylikkäästä ulkoasusta. Voit käydä toimistollamme katsomassa mallikirjoja tai vertailla kirjoja oppilaitoksesi kirjastossa.

Dippa Systems Oy on Suomessa ainoa valmistaja joka valmistaa kovakantiset kirjat A4-arkeista menetelmällä, jolla saadaan lähes arkkivihkoista lankasidotun kirjan lujuus ja aukeavuus.

Sidottavat arkit uritetaan voimakkaasti CNC-ohjatulla jyrsimellä sidontareunasta kiinnityspinta-alan lisäämiseksi. Sidonta vahvistetaan 2-4 kirjansidontaharsokerroksella. Sidottu sisäblokki leikataan puhtaaksi 2mm ylä-, ala- ja etureunasta. Sidontareuna vahvistetaan koristeellisella kapiteelinauhalla. Seuraavaksi sisäblokki liimataan kansitusliimalla koviin kansiin. Kirjojen kuivuttua 12 tuntia puristimessa, kansien ja selän tyveen tehdään siisti taiveura lämpöprässissä.

Kovakantisten kirjojen kannet valmistetaan sileäpintaisesta 2 mm paksusta pahvista ja päällystetään nahkajäljitelmä ylivetomateriaalilla. Kultapainatukset painetaan foliopainokoneella metallisilla kuvalaatoilla ja kirjakkeilla, Foliopainamalla saadaan kultapainatuksiin korkealuokkainen metallinen kiilto, toisin kuin tulostamalla tehtyihin painatuksiin.

Käytämme materiaaleina alan parhaita tarvikkeita, jotta voimme valmistaa korkealuokkaisia ja kestäviä kirjoja.

Dippa Systems Oy:n valmistaman kirjan tunnistat kirjan selästä. Kirjan sisäblokkia ei ole liimattu kiinni kirjan selkälistaan, vaan se on kiinnitetty kansitusliimalla harsovahvistetuista etulehdistä koviin kansiin. Tämä rakenne on tärkeä kirjan kestävyyden ja tyylikkään ulkoasun vuoksi, sillä selkä ei taitu kirjaa luettaessa.

Selän kestävyyden vuoksi on myös tärkeää, että se on vahvistettu kirjan paksuudesta riippuen 2-4 kirjansidontaharsokerroksella. Kirjansidontaharson lisäksi selkään kiinnitetään lujuutta antavat koristeelliset kapiteelinauhat.


Kirjoja valmistetaan useilla menetelmällä, vertaa

sitomoita. Alla yleisimmät muut menetelmät.

Kopioliikkeet valmistavat kirjoja yleensä pikasidontalaitteella, jolla sivut liimataan suoraan kansiaihion selkälistaan. Kirjaa luettaessa selkälista joutuu kestämään kaiken rasituksen ja taittuu rumasti varsinkin paksummissa kirjoissa. Pikasidontamenetelmässä etulehdet kiinnitetään 2-puoliteipillä kansiin. Tarrateippiä käytettäessä kansiin ei synny lujuutta ja ryhtiä antavaa jännitystä, kuten kansitusliimalla kiinnitettyyn paperiin sen kiristyessä kuivamisvaiheessa.

Kirjoja valmistetaan myös niittaamalla rautaisilla niiteillä tai naulaamalla pienilä nauloilla. Ennen kun teet tilauksen muualta, varmistu siitä millä menetelmällä kirjasi sidotaan.
Sidontahinta, kovakantiset kirjat
Kirjojen määrä Yksikköhinta Alv 0% Yksikköhinta Alv 24%
1 36,29 45,00
2 34,68 43,00
3 33,47 41,50
4 32,46 40,25
5 31,77 39,40
6 31,21 38,70
7 30,73 38,10
8 30,40 37,70
9 30,16 37,40
10 30,00 37,20
11 29,84 37,00
12 29,68 36,80


Katso digipainohinnasto ja lisätiedot tästä


Diplomityöt teknillisiin yliopistoihin

Diplomitöissä on kovat mustat keinonahkakannet kultapainettuna tiedekuntasi ohjeiden mukaan. Meillä on käytössämme TTY:n ohjeet diplomityön etukannen ja selän tekstien painatuksista.

Olemme erikoistuneet Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) diplomitöiden sidontaan koviin kansiin. Meiltä löytyy myös muiden yliopistojen ohjeet diplomitöiden painatusten asemoinnista ja muista vaatimuksista.

Aalto-yliopisto (AYO)
Oulun yliopisto (OY)
Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LTY)
Vaasan yliopisto (VY)

Etukannen teksteinä esimerkiksi: DIPLOMITYÖ, MASTER OF SCIENCE THESIS, MASTER'S THESIS, DIPLOMARBETE, DIPLOMARBEIT..

Etukannen vasemman yläkulman logona esimerkiksi: TTY-rataslogo.

Lisensiaatintutkimukset / Tampereen teknillinen yliopisto

Lisensiaatintutkimuksissa on kovat tummansiniset keinonahkakannet kultapainettuna tiedekuntasi ohjeiden mukaan.

Etukannen teksteinä esimerkiksi: LISENSIAATINTUTKIMUS, LICENTIATE THESIS...

Etukannen vasemman yläkulman logona esimerkiksi: TTY-rataslogo.

Pro Gradu -työt

Valmistamme Pro Gradu -työsi koviin kansiin yliopistosi ohjeiden mukaisin painatuksin. Kansiväreinä saatavana on musta ja tummansininen.

Tampereen yliopisto (TaY)
Turun yliopisto (TY)
Jyväskylän yliopisto (JY)
Oulun yliopisto (OY)
Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LTY)
Turun kauppakorkeakoulu (TuKKK)

Etukannen teksteinä esimerkiksi: PRO GRADU, PRO GRADU -TUTKIELMA, Pro Gradu Thesis, MASTER'S THESIS...

Ammattikorkeakoulut ja muut opinnäytetyöt.

Meillä on useimpien oppilaitosten ohjeet kirjojen painatuksista ja kansiväreistä. Kansiväreinä meillä on musta ja tummansininen.

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK)
Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK)

Etukannen teksteinä esimerkiksi: INSINÖÖRITYÖ, TUTKINTOTYÖ, BACHELOR OF SCIENCE THESIS, BACHELOR'S THESIS, OPINNÄYTETYÖ...

Etukannen vasemman yläkulman logona esimerkiksi: TAMK-logo.

Sivun alkuun

Kovakantiset |Muut palvelut | Digipaino | Ohjeita |Yhteystiedot

| Etusivu |